Projectinfo

Hoge ambities

Voortbouwend op het succes en de lessen van de eerste woning, zullen de laatste vier woningen bestaan uit twee en drie verdiepingen. Deze woningen demonstreren de ontwerpflexibiliteit van 3D-betonprinten, met dragende binnenmuren en veelzijdige buitenmuren. Het printen zal in 2024 beginnen en de voltooiing wordt verwacht medio 2025. Dit project zal opnieuw de grenzen van 3D-geprinte woningen verleggen en ervoor zorgen dat elke woning een baken van innovatie is.

Bijzondere vormen

Bij de ontwikkeling van Milestone hebben de partners hoge ambities qua ruimtelijke en architectonische kwaliteit én duurzaamheid, zoals aardgasloos bouwen. Het bijzondere ontwerp van Houben/Van Mierlo architecten – geïnspireerd op zwerfkeien in een groen landschap - is een direct resultaat van de mogelijkheden die 3D-betonprinten biedt. Deze techniek geeft namelijk de vrijheid om andere ongebruikelijke bouwvormen te maken, waar traditioneel beton rigide is. Dat betekent ook meer mogelijkheden om maatwerk voor bewoners te kunnen leveren.

De vijf Eindhovense woningen zullen individueel verkocht worden. Ze zullen uiteraard voldoen aan de geldende bouwvoorschriften en aan de eisen die eigenaren van vandaag stellen aan zaken als indeling, comfort, betaalbaarheid en kwaliteit.

Projectinfo

 • Project Milestone

  In de Eindhovense nieuwbouwwijk Meerhoven in Nederland verandert een innovatief project de toekomst van de bouw. Nadat de eerste commerciële 3D-geprinte betonnen woning werd gerealiseerd in 2021, worden dit jaar de overige vier woningen geprint. Deze zullen naar verwachting medio 2025 op de markt beschikbaar zijn en nieuwe normen stellen op het gebied van modern comfort, duurzaamheid en...

  Lees meer

 • Hoge ambities

  Voortbouwend op het succes en de lessen van de eerste woning, zullen de laatste vier woningen bestaan uit twee en drie verdiepingen. Deze woningen demonstreren de ontwerpflexibiliteit van 3D-betonprinten, met dragende binnenmuren en veelzijdige buitenmuren. Het printen zal in 2024 beginnen en de voltooiing wordt verwacht medio 2025. Dit project zal opnieuw de grenzen van 3D-geprinte woni...

  Lees meer

 • Troeven in handen

  Beton is al tientallen jaren een basisbestanddeel in de bouw en ondergaat een revolutie in combinatie met de 3D-printtechniek. Deze technologie maakt een nauwkeurige plaatsing van beton mogelijk, waardoor materiaalverspilling en CO2-uitstoot worden verminderd. De vormvrijheid die 3D-printen biedt, maakt ingewikkelde ontwerpen en vormen mogelijk die voorheen onmogelijk waren met traditionele...

  Lees meer

 • Onderzoeksprogramma

  Het begin van het 3D-betonprinten voor dit project heeft zijn oorsprong in 2005. In 2015 kreeg het oorspronkelijke experiment een opvolging op veel grotere schaal.

  Lees meer

 • Wonen in Bosrijk

  De 3D-betongeprinte woningen staan in Bosrijk in de nieuwbouwwijk Meerhoven, Eindhoven. Er is bij de ontwikkeling van Bosrijk ingezet op een hoge ambitie op het gebied van duurzaamheid en ruimtelijke en architectonische kwaliteit. Zo krijgen de woningen geen aardgasaansluiting.

  Lees meer

Partners

Project Milestone wordt mede mogelijk gemaakt door:

Provincie Noord-Brabant en Metropoolregio Eindhoven

Lees meer