Partners

Onze partners

 • Gemeente Eindhoven

  Eindhoven vormt het hart van de Brainportregio, een wereldwijde hotspot voor technologie design. Samen met Amsterdam (Schiphol) en Rotterdam (havens) is Eindhoven (hightech) een essentieel onderdeel van de moderne Nederlandse economie. In afgelopen decennia heeft Eindhoven zich ontwikkeld van fabrieksstadje naar een stedelijk ecosysteem dat creativiteit en innovatie ademt. Eindhoven herbergt meer dan 1000 startups binnen haar stadsgrenzen, evenals grote multinationals als Philips en ASML. High-tech bedrijven, designers, kenniswerkers en studenten uit de hele wereld worden aangetrokken tot deze regio die ideeën omzet in realiteit.

 • Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

  De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een onderzoeksuniversiteit, gespecialiseerd in engineering science & technology. De TU/e is internationaal gericht en tegelijkertijd sterk geworteld in het hightech ecosysteem van de regio Brainport Eindhoven. Binnen de faculteit Bouwkunde beschikt de universiteit sinds 2015 over Europa’s grootste betonprinter. De betrokken onderzoekers, onder leiding van hoogleraar Theo Salet, exploreren en ontwikkelen de mogelijkheden van geprint beton, in nauwe samenwerking met bedrijven en andere kennisinstellingen.

 • Van Wijnen

  Van Wijnen is marktleider in betaalbaar wonen en ontwikkelt, bouwt, transformeert, renoveert en beheert vastgoed met 2.400 trotse, gedreven vakliefhebbers vanuit 27 locaties in Nederland. Dat doen we vanuit ons hart en met een duidelijke missie: samen bouwen aan ruimte voor een beter leven. We maken ons sterk voor betaalbaar wonen in heel Nederland. Voor vitale wijken waar iedereen zich thuis voelt. En voor een duurzaam bouwproces met oog voor de generaties na ons. We stellen ons daarbij steeds de vraag: welke plekken kunnen we creëren die ook op lange termijn waarde toevoegen aan de omgeving?

 • Weber Beamix

  Weber Beamix kijkt altijd vooruit. Al in 2005 printen we met een handbediende 3D printer in 1 arbeidsgang een stabiele muur van betonmortel. Een wereldprimeur. Het duurde nog 10 jaar voordat de tijd en de markt rijp was voor deze innovatieve technologie. Sinds 1965 heeft Weber Beamix een reputatie opgebouwd als toonaangevend producent & leverancier van droge mortelproducten en oplossingen aan de woning- & utiliteitsbouw, de industrie en de civiele bouw. Naast de bekende geel -groene bulksilo’s op de bouwplaatsen zijn onze producten in verpakte vorm in de bouwmaterialenhandel en de “Doe het Zelf’’ te vinden. In 2008 is Weber Beamix onderdeel geworden van Saint-Gobain, de grootste en oudste producent en distributeur van bouwmaterialen ter wereld.

 • Witteveen+Bos

  Witteveen+Bos levert advies- en ingenieursdiensten op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Met meer dan 1.000 medewerkers richt het bureau zich vooral op complexe projecten, die hoogwaardige kennis en een integrale aanpak vereisen. Centraal staat de multidisciplinaire aanpak, waarbij intensief wordt samengewerkt door en met specialisten uit verschillende disciplines. Witteveen+Bos is koploper op het gebied van 3D-betonprinten. Sinds 2013 is het bureau betrokken bij de ontwikkeling van 3DCP, onder andere in het samenwerkingsprogramma met de TU Eindhoven, waarbij de ingenieurs en constructeurs verantwoordelijk zijn voor ontwerp en engineering. In verschillende samenwerkingen zijn met 3D-betonprinten al verschillende projecten gerealiseerd.