Nieuws

Bouwklupprijs voor project Milestone

Op 20 juni 2018 won ‘Milestone’ de ‘Klupprijs’ van De Bouwklup. Rudy van Gurp nam de prijs in ontvangst.

Op 20 juni jl. won samenwerkingsverband ‘Milestone’ de ‘Klupprijs’ van De Bouwklup. In restaurant Brodshoes te Rijssen reikte juryvoorzitter Gerard Beltman de prijs uit aan Rudy van Gurp van Van Wijnen. Milestone won de Klupprijs voor het bijzondere idee om de eerste 3D-betongeprinte woning te realiseren. De gemeente Eindhoven, TU Eindhoven en Van Wijnen, Vesteda, Saint Gobain-Weber Beamix en Witteveen+Bos werken binnen het project Milestone samen. En de eerste 3D-betongeprinte woning wordt binnenkort in Eindhoven gerealiseerd.

Design, durf en doen. Dat waren de speerpunten waarop de jury de drie pitches beoordeelde. Juryleden Simone Vaartjes - Vaartjes Transport, Gerard Beltman - De Groot Vroomshoop - en Tim de Graag - Reitsma & Partners Architecten – beloonden Milestone voor hun ‘lef’ om iets onderscheidends in de bouwwereld te doen op het gebied van circulaire economie. En dat met passie en authenticiteit door willen zetten.

Danielle de Jong van Seeds dong ook mee naar de Klupprijs met haar bedrijf Seeds, dat bedrijven ondersteunt om duurzaamheid in hun bedrijfsvoering door te voeren, o.a. door een ‘meatless Monday’ in te stellen. BAM Energy Systems presenteerde bij monde van Jan Jaap Blüm een kaart die ‘expeditie energietransitie’ heet. Deze helpt bedrijven de juiste koers te bepalen, is een gespreksleidraad en geeft inzicht met tips en te verwachten valkuilen.

De jury had veel respect voor alle vernieuwende ideeën. Ze prees het plan van Seeds om voedsel, als grote veroorzaker van CO2-uitstoot bij de bron aan te pakken en bedrijven hierin hun steentje te laten bijdragen. De bewustwording die BAM met de expeditie naar energietransitie kon ook rekenen op veel waardering. Immers, 40% van de CO2-uitstoot wordt door de bouw gecreëerd.” Het concept van Milestone kan volgens de jury een revolutie in de architectuur teweeg brengen, ter vergelijking met de uitvinding van de lift: “3D-printen biedt ongekende ontwerpmogelijkheden, het is een revolutionaire techniek die alles in zich heeft om daadwerkelijk iets te veranderen in de bouw.”

De Klupprijs werd uitgereikt tijdens de tweede editie van ‘Nieuwe Haring in Bedrijf’.

De Klupprijs is het beeld ‘Ocean’s beauty’, ontworpen door beeldhouwer Anton ter Braak. Hij liet zich inspireren door de Griekse mythe ‘Europa en de stier’. Het beeld dient inspiratie en het zogeheten ‘Eureka-moment’ op te roepen. Die creativiteit legde Ter Braak schitterend vast in dit symbool voor de Klupprijs.

De Bouwklup is een netwerk voor ‘bouwers’ die voorop lopen, het anders en beter willen doen. Met ‘Klup’ activiteiten en actualiteitencolleges. Voor bedrijven, ondernemers en alles en iedereen in de bouwwereld of die hiermee affiniteit heeft. Het accent ligt op het ontdekken van nieuwe en innovatieve manieren om zaken te doen en te werken. Het motto is “Werk maken van werk”.

Share it
 • EenVandaag: innovaties in de bouw

  Het actualiteitenprogramma EenVandaag heeft in de zomer opnames gemaakt in Eindhoven, Heerenveen en Julianadorp voor een zomerserie. In deze serie komen innovaties in de bouw aan bod met als centrale vraag: hoe zorgen we voor één miljoen nieuwe woningen in 2030? In beeld is gebracht hoe onze woningfabriek in Heerenveen daaraan gaat bijdragen. En hoe kan onze 3D-betonprinte woning daaraan...

 • Nieuws 3D-betongeprint huis gaat hele wereld over

  Op vrijdag 30 april 2021 ontving de eerste bewoner van het 3D-betongeprint huis in Eindhoven de sleutel. En dat nieuws is niet onopgemerkt gebleven! Van Australië tot Amerika en van China tot Honolulu. Het eerste huis van de vijf van ‘Project Milestone’, gaat de hele wereld over. Een lange rij van nationale en internationale topmedia maakte er berichten, artikelen of video-items van. Dat...

 • Livestream presentatie terugkijken

  Op 30 april 2021 werd de eerste Milestone woning via een livestream aan de buitenwereld gepresenteerd. Op Youtube is deze uitzending in zijn geheel terug te kijken.

 • Beeld- en videomateriaal

  Wilt u beeld- en videomateriaal van project Milestone downloaden? Kijk dan in onze galerij of op Youtube.

 • Eerste bewoner krijgt de sleutel

  De eerste huurder van de eerste Nederlandse woning van 3D-geprint beton krijgt vandaag de sleutel. Het Eindhovense huis, het eerste van vijf van ‘Project Milestone’, voldoet volledig aan alle strikte Nederlandse bouwvereisten. Uniek is dat de projectpartners een woning met een geheel eigen vormgeving hebben gerealiseerd, dankzij uitgebreide R&D om de vormvrijheid van betonprinten te onts...

Partners

Project Milestone wordt mede mogelijk gemaakt door:

Provincie Noord-Brabant en Metropoolregio Eindhoven

Lees meer